Despre Amazon

Pentru prima dată am auzit de Amazon la școală, unde am învățat că Amazonul este cel mai mare curs de apă dulce al Terrei, ce străbate 5 țări din America de Sud: Brazilia, Peru, Bolivia, Columbia și Ecuador.

În ultima perioadă însă, denumirea ,,Amazon,, este din ce in ce mai des asociată cu cel mai mare retailer online din lume, ce își desfășoară afacerile în țări din America de Nord, America de Sud, Europa și Asia, precum: Statele Unite, Canada, Brazilia, Marea Britanie, Franța, Germania, Austria, Italia, Spania, Japonia și China. Se așteaptă ca în perioada următoare Amazon să lanseze site-uri speciale și pentru Polonia, Olanda și Suedia. Nu este exclus ca în viitor Amazon să lanseze un website special și pentru România.

Amazon este o companie americana infiintata in anul 1994 de Jeff Bezos sub numele initial Cadabra. Site-ul Amazon.com a fost lansat in anul 1995 ca librărie online dar în scurt timp a inceput sa-si diversifice activitatea, astfel încât în prezent de pe acest site pot fi cumpărate o gama foarte largă de produse, precum CD-uri, DVD-uri, jocuri video, software, electronice, instrumente muzicale, mobilier, încălțăminte, îmbrăcăminte, cosmetice, ceasuri, bijuterii, jucării și multe altele.

Amazon reprezintă așadar un veritabil magazin universal online, ce furnizează toate produsele de la A la Z (așa cum arată și sigla companiei, în care apare o săgeată de la litera A la Z).


Produsele listate pe site-ul Amazon sunt vândute atât de compania Amazon în mod direct, cât și de alți vânzători în schimbul unui comision (similar Ebay.com).

Navigarea ușoară pe site, diversitatea produselor, prețurile bune și unul dintre cele mai bune ,,customer service,,-uri recomandă Amazon drept locul ideal pentru cumpărături online. In lipsa unui magazin Amazon dedicat țării noastre, cumpărătorii din România trebuie să cumpere de pe site-urile Amazon din SUA sau alte țări din Europa (Marea Britanie, Germania, Franța, Italia sau Spania).

Prețurile de pe diferitele site-uri Amazon pot fi diferite. De obicei, prețurile de pe site-ul din Statele Unite  sunt mai mici decât din Europa însă pentru a afla de unde e mai avantajos să cumpărați trebuie să aveți în vedere și costul transportului până în România precum și taxele ce trebuie achitate.

In ceea ce privește transportul, trebuie mai întâi să verificați dacă vânzătorul livrează (expediază) si în România, iar in ceea ce privește taxele, pentru cumpărăturile facute din SUA se vor achita taxe vamale si TVA la prețul din facturi, în timp ce pentru cumpărăturile dintr-o țară membră a Uniunii Europene nu se vor achita taxe vamale si TVA.

Mai e de menționat faptul că în ultimii ani în România au apărut intermediari care efectuează periodic cumpărături colective de pe site-urile Amazon, în special din SUA. Există posibilitatea ca apelând la intermediari costul transportului să fie mai mic decât dacă ați cumpăra direct. De aceea, e bine ca înainte de a cumpăra, să cereți o estimare de preț unui intermediar de comenzi Amazon, fiindcă astfel puteți obține un preț total mai avantajos.


Un comentariu:

starshiners.ro       fashion-24.ro      fashionagenda.ro